Bolets de tardor
Perquè
comencin a sortir bolets cal que plogui i que les nits comenci a
refrescar (cap als 8º)
Ou de reig (Amanita caesaria)
Altres noms: reig i cocou
L'ou
de reig és un excel·lent comestible i un dels més apreciats a
Catalunya. Ja era conegut pels romans (per això el nom de caesarea:
del Cesar). Es pot trobar des de la primavera fins a la tardor en els
boscos de alzines, roures i suros, en llocs nets i il·luminats, ja
que no li agrada gens el fred.
Es
pot menjar fregit o cru, laminat i amanit amb oli d'oliva
Cep (Boletus edulis)
Altres noms: Buixó
Altres noms: Buixó
El
cep es un dels bolets mes bons que podem trobar, pel meu gust. Es pot
trobar des de finals de estiu i a la tardor, fins a l'octubre. El
seu habitat son els boscos de fagedes, rouredes i alzinars. Es pot
menjar fregit, cru laminat ben finet i amanit o sec i guisat.
Sureny (Boletus aereus)
Sureny fosc o cep negre
El seu color pot variar del groc marronós al groc ataronjat. Té una carn ferma que gairebé mai es corca. Es pot trobar a boscos de pins i planifolis des de la primavera fins a la tardor. Creix en grups als peus d'arbres grans. El rossinyol cal cuinar-lo bé, perquè, si no pot ser indigest.
Pinatell (Lactarius deliciosus)
Altres noms: Rovelló d'obaga

A
Catalunya és un dels bolets més apreciats. El pinetell desprèn un
làtex de color taronja, que el distingeix del rovelló amb qui es
confon sovint. Creix a les pinedes, i a Catalunya és un bolet força
abundant, des del litoral fins als Pirineus.
Surt
des de finals d'estiu fins a la arribada dels primers freds.
Rovelló (Lactarius sanguifluus)
Altre noms: Esclata-sangs, pinenc, pinenca, roveló de boix


És
un dels bolets més coneguts a Catalunya. Quan el talles treu un
làtex de color vermellós o oxidat, de aquí ve el seu nom. Es troba
a pinedes sobretot del litoral, de finals d'estiu a inici de la
tardor, li agrada la calor i els boscos assolellats, per això es rar
trobar-lo a certa alçada. És bon comestible i per gaudir de tot el
seu sabor, la manera més senzilla és cuinar-lo a la brasa o a la
llauna amb all i julivert i oli d'oliva.
No hay comentarios:
Publicar un comentario